Emigratiecursussen

Voor veel mensen is het een droom om te emigreren naar een ander land. Een goede voorbereiding is vereist om deze droom tot een goed einde te brengen. Onontbeerlijk daarbij is natuurlijk de taal van het land waar je naartoe emigreert te leren. Ook het leren van de cultuur van het land, zijn geschiedenis en de dagelijkse dingen (b.v. hoe zit het schoolsysteem in elkaar, welke politieke partijen zijn er) maken deel uit van een goede voorbereiding.

Onze docenten hebben zelf in het land gewoond of zijn afkomstig van het land waar je naartoe wil verhuizen. Zij leren je de taal eigen maken. In de taalcursus komen ook andere aspecten aan bod, zoals wonen en werken in het land, het onderwijssysteem, etc. Ook kunnen ze je helpen bij het schrijven van de eerste sollicitatiebrieven en alle andere zaken die je maar tegenkomt.

De cursus leidt je op tot een B1 niveau. De cursus duurt 30 weken en elke week worden er 2 lessen gegeven van 2 uur. De groep cursisten zal niet groter zijn dan 5 studenten. Het lesgeld bedraagt 2.800 euro inclusief lesmateriaal. Kom je samen met je partner betaalt je voor je partner 1.400 euro.

De cursus is ook te volgen door jou en je partner samen zonder andere cursisten. Het lesgeld bedraagt dan voor jou en je partner samen 5.100 euro.